amager-miljoepunkt

Miljøarbejde

22. december 2015

Læs Miljøpunkt Amagers nyhedsbrev for februar 2018 her.

I arbejdet for at fremme miljøet og klimatilpasningen i vores bydel driftsstøtter Amager Vest Lokaludvalg hvert år Miljøpunkt Amager. Sammen indgår vi en årlig aftale om en række satsningsområder.

I 2017 driftsstøtter vi Miljøpunkt Amager med 1.084.700 kr., som går til:
1. Grønne gader og gaderum
2. Amager Frugtlaug
3. Mad & bæredygtighed
4. Bæredygtig boligvejledning
5. Amager Fælled
6. Aktivitetspulje
7. Øvrige mindre projektindsatser
8. Den basale drift

Miljøpunkt Amager er et lokalt miljøcenter og en selvejende fond med egen bestyrelse, finansieret med driftsmidler fra både Amager Øst Lokaludvalg og Amager Vest Lokaludvalg.

Miljøpunkt Amagers opgave
Det er Miljøpunkt Amagers opgave at bidrage til at børn, voksne, institutioner, skoler, boligforeninger, grundejerforeninger og virksomheder bliver opmærksomme på deres miljøpåvirkninger, ser dem i en større sammenhæng og får redskaber til at påvirke dem i en positiv retning. Sagt med andre ord er det ikke Miljøpunkt Amagers opgave at skabe ændringer direkte men via andre. Miljøpunktet skal motivere til aktiv deltagelse i udviklingen mod en bæredygtig udvikling.

Miljøpunkt Amagers vision:
At alle finder glæde ved at bidrage til en bæredygtig udvikling, så Amager bliver en grønnere, sundere og smukkere del af København.

Miljøpunkt Amagers årsplan for 2017 – læs her

Miljøpunkt Amager rådgiver også lokale borgere om grøn adfærd og miljøprojekter. Besøg miljøpunktets hjemmeside her. Se Miljøpunktets facebook her.

MPA-logo21